Dankort + VISA/Dankort Mastercard VISA MobilePay Apple Pay Google Pay

12 volt eller 6 volt, eller måske det nye 24 volt?

12 volt eller 6 volt, eller måske det nye 24 volt?

12 volt eller 6 volt?

 

Forskellen på 6 og 12 volt er normalt at 6 volt køretøjer har en 6 volt motor, der trækker det ene baghjul, medens 12 volt har 2 motorer (en på hvert baghjul). 
Når vi ikke anbefaler 6 volt til andet en fliser, asfalt og beton, er det ikke så meget pga. trækkraft, og slet ikke hastighed, idet store 6 volts biler har næsten den samme hastighed som 12 volters på asfalt som på beton, men mere den omstændighed, at med kun en motor har 6 volts biler det med at sætte sig fast i græs og grus, alt efter hvorledes barnet lægger vægten.

Det er klart, at hvis det trækkende hjul i et højresving blive løftet en anelse, eller i en ujævn græsplæne ikke har ordentlig fat, så er der ingen trækkraft. Derfor, med mindre man bor et sted hvor der er asfalt / fliser, skal man glemme alt om 6 volts køretøjer.
Dog er ganske få 6v. modeller, pga. store hjul og ideel vægtbelastning, dog i stand til at køre på en almindelig græsplæne.

Elbil - En dyr sag eller hva'?

 

Man kan hævde, at en investering på mellem to og otte tusinde kroner er umådelig mange penge at binde i en 2 til 5 års periode af barnets alder. Man skal imidlertid have det faktum med i billedet, at et sådan køretøj har en god gensalgsværdi, efter udtjent tjeneste. Typisk vil køretøjet kunne sælges til minimum halv pris af nypris, hvis man sætter det i f. eks den Blå Avis. Forudsat selvfølgelig at den er i rimelig god stand. Vi snakker derfor reelt om mellem 80 og 160 kr. om måneden i direkte afskrivning i den periode barnet har sit køretøj, alt efter om nyprisen er fem eller ti tusinde kroner. Da der er ikke er nogen tvivl om at det er et stykke legetøj der virkelig gør lykke, er investeringen såmænd sammenlignelig med køb af barnevogn, klapvogn, havelegetøj m.m.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar