Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA MobilePay Apple Pay Google Pay

Lav selv gummi belægning !!!

Oprettet d. under Lav selv gummi belægning !!!

Lav selv gummi belægning !!!

Lav selv gummi belægning !!!

Peg Perego Service/CJHobby kan ikke stilles til ansvar for denne gerning hvis den prøves.

Metode 1 (Den lette):
Man kan benytte en slange fra et traktorhjul til at lave en gummibelægning på plastikhjulene. (En aflagt traktorslange kan sikkert fås gratis hos et dæk center), Slangen skæres til, og ved hjælp af lim (kontaktlim på dåse - den seje type), vikles slangegummiet omkring hjulene et par gange. Husk at lave enden på overlapningen så kanten ikke går mod kørselsunderlaget, men vender bagud, da den ellers hurtigt vil rives af. Systemet virker tilsyneladende super. Fordele: *Bedre vejgreb. Kører langt beder på f. eks småsten, grus og vådt græs. *Hindrer slitage på plastikhjulene. *Larmer ikke.

Metode 2 (Den ultimative):

En endnu bedre metode er at købe 4 mauntainbike dæk (Ca. 4o kr./stk). Først skærer du med en hobbykniv metaltråden af i kanten. Dernæst limer du, med kontaktlim på dåse, dækket på plastikhjulet (midt på naturligvis), og skærer under påsætning slutteligt enden af dækket til så den rammer den anden ende. (Ingen overlapning, da det ellers bumper mærkbart). Dernæst kan du eventuelt lime et 1½ x 8 cm langt stykke gummi fra en slange på sammenstykningen på hver side af dækket således at sammenføjningen holdes på plads. Når du sætter denne forstærkning på kanterne, vil dette ikke ramme kørefladen. Dette er dog ikke strengt nødvendigt med denne overlapning.. Det vigtige er at slutte med at sætte ca. 2 x 6 (d.v.s en række i hver side af hvert hjul) skruer i kanten dækkets køreflade. (Der hvor cykeldækkets kraftige køreflade på tværs overgår til kantbelægning). Sæt en skrue på hver side af samlingen, ca. 5 mm. fra kanten (den kant der slutter sammen med kanten fra den anden ende). Skruerne er, med en el skruetrækker, lette at skrue i gummiet og ned i plastikken. Du skal ikke bore for! Du har nu et "gummihjul" der sandsynligvis vil holde bilens tid ud!!!

I begge tilfælde skal du dog huske:

... Vær opmærksom på at gummi på hjulene medfører en større belastning af gearboxen, og denne vil blive slidt langt hurtigere. Da en gearbox imidlertid koster det samme som et hjul, er det i realiteten at foretrække at køre komfortabelt med gummibelægning.

Vær dog opmærksom på at bruger du det her forslag inden for de første 6 mdr, fra bilen er ny eller lige har købt nye gearboxe med eller uden motor. Ja så ryger reklamations garantien med det samme.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar